TOTUL DESPRE PURICI

CUM IAU PURICI ANIMALELE DE COMPANIE ȘI DE CE TREBUIE ELIMINAȚI

Puricii sunt insecte care mușcă, cu o dimensiune de 2 până la 3 mm. Nu numai că sunt extrem de neplăcuți pentru animale, dar pot provoca reacții alergice și transmite boli la animale și la om.

Animalele de companie pot lua purici cu ușurință din stradă sau de la alte animale de companie. Dacă găsești un purice pe animăluțul tău, înseamnă probabil că a avut loc o infestare cu purici în imediata apropiere a acestuia. După ce puricii ajung în casă, ei sunt dificil de eliminat. Prin urmare, este foarte importantă folosirea unui produs precum Foresto® cu rol de prevenție și care îi poate elimina rapid înainte ca aceștia să își poată finaliza ciclul de viață și să infesteze locuința.

CICLUL DE VIAȚĂ AL PURICELUI

Ciclul de viață al unui purice poate fi de 12-14 de zile sau până la 180 de zile. În condițiile tipice ale mediului domestic, acest ciclu are de obicei 3 până la 6 săptămâni.


O amenințare pentru animăluțul tău

Puricii nu numai că provoacă dureri și disconfort pentru animalele de companie dar reprezintă, de asemenea, o mult mai gravă amenințare:

  • Saliva puricilor este un alergen extrem și provoacă o boală de piele neplăcută la animale, numită dermatita alergică la saliva de purici (FAD - Flea Allergy Dermatitis).
  • Mușcătura puricelui poate transmite boli grave. Mai multe informații aici

CUM SĂ PREVII SAU SĂ COMBAȚI INFESTAREA CU PURICI

Foresto® tratează și previne infestările cu purici. Omoară atât exemplarele adulte cât și larvele vii din imediata apropiere a animalului (pături, paturi, pardoseli), întrerupând ciclul de viață al puricilor la diferite etape.