Tot ce trebuie să știi despre purici

CUM SE PRIND PURICII DE ANIMALELE DE COMPANIE ȘI DE CE TREBUIE ELIMINAȚI

Puricii sunt insecte care mușcă, cu o dimensiune de 2 până la 3 mm. Nu numai că sunt extrem de neplăcuți pentru animale, dar pot provoca reacții alergice și transmite boli la animale și la om.

Animalele de companie pot lua purici cu ușurință din stradă sau de la alte animale de companie. Dacă găsești un purice pe animăluțul tău, înseamnă probabil că a avut loc o infestare cu purici în imediata apropiere a acestuia. După ce puricii ajung în casă, ei sunt dificil de eliminat. Prin urmare, este foarte importantă folosirea unui produs precum Foresto® cu rol de prevenție și care îi poate elimina rapid înainte ca aceștia să își poată finaliza ciclul de viață și să infesteze locuința.

Cum să faci față unei infestații cu purici

Animăluțul tău se scarpină îndelung? Dacă da, caută pe corpul acestuia paraziți mici, negri, care se deplasează prin blană sau fecale de purici la nivelul pielii (pete mici, negre, sunt de fapt pete de sânge uscat). Dacă există dubii, se aplică o cantitate mică de apă, cu o batistă albă: excrementele de purici se vor inroși atunci când sunt hidratate. De asemenea, este posibil să observi că și tu și familia ta ați început să vă scărpinați, în special pe glezne și că apar umflături roșii care produc prurit intens. Acestea toate sunt semne ale unei infestări cu purici, așa că trebuie să consultați medicul veterinar.