Tot ce trebuie să știi despre căpușe

CUM ATACĂ CĂPUȘELE ȘI
DE CE TREBUIE ELIMINATE

Căpușele sunt paraziți care se hrănesc cu sângele gazdei. Mușcătura lor nu este doar dureroasă, dar poate transmite și boli periculoase pentru animale și pentru om.

Pe lângă durerea și disconfortul provocate, căpușele reprezintă o amenințare serioasă pentru animalele de companie.

  1. Căpușa se prinde de animal și se hrănește cu sângele său. O infestație cu mai multe căpușe poate duce la piederea unei cantități importante de sânge și anemierea animalului.
  2. Căpușa își injecteaza saliva, care conține un anticoagulant, permițându-i să sugă sângele prin tubul digestiv1. Această salivă poate transmite microorganisme care cauzează boli, cum ar fi borrelioza (sau boala Lyme), anaplasmoza, ehrlichioza sau babesioza. 1. Citește mai mult aici: boli asociate
  3. O căpușă poate să rămână prinsă de animal pentru mai multe zile. Cu toate acestea, este nevoie doar de o singură mușcătură pentru ca bolile să fie transmise animalului prin salivă.

EFECTUL REPELENT AL FORESTO® ÎMPOTRIVA CĂPUȘELOR

Unul dintre principalele avantaje ale utilizării Foresto® este că acesta are un puternic efect repelent împotriva căpușelor. Acest lucru este foarte important din punctul de vedere al transmiterii de boli: datorită Foresto®, parazitul nu mai mușcă animalul și ulterior este ucis. Prin prevenirea mușcăturii de căpușă, Foresto® împiedică transmiterea în fluxul sangvin a agenților cauzatori de boli.

1Drummond R. Ticks and What You Can Do About Them. 3rd ed. Berkeley, CA. Wilderness Press; 2004.