Întrebări frecvente

Întrebări frecvente

Foresto® a fost testat pentru siguranță, inclusiv cazurile în care animalele au mestecat zgarda sau au înghițit-o întreagă. Întrucât substanțele active sunt conținute în matricea polimerică a zgărzii și nu la suprafață, singurele efecte după ingestia unei zgărzi întregi au fost probleme gastro-intestinale ușoare (de exemplu, scaune moi) care au fost rezolvate în termen de 24 de ore. În cazul în care simptomele gastrointestinale ale câinelui sunt grave, consultați medicul veterinar.
Pentru a preveni mestecarea zgărzii de către câine, ajustează zgarda puțin mai strâmt. Pentru mai multe informații, click aici: Cum se aplică Foresto®.
Foresto® poate fi folosit în siguranță la căței cu vârsta începând cu 7 săptămâni.
Nu este necesară așteptarea între aplicări. Poți folosi Foresto® imediat după aplicarea unei pipete.
Nu. Datorită tehnologiei cu eliberare controlată adecvată și a dozelor constante, puteți aplica imediat noua zgardă Foresto®.
Nu. La zgarda Foresto® nu este necesar să se întindă pentru a se activa. Doar urmați instrucțiunile de aplicare (Cum se aplică Foresto®) și câinele tău va beneficia de protecție imediată împotriva puricilor și o protecție repelentă împotriva căpușelor, în 48 de ore de la aplicare.
Da, zgarda Foresto® este rezistentă la apă. Mai mult decât atât, pentru că substanțele active sunt depozitate și distribuite în stratul lipidic al pielii animalului, apa nu le elimină.
Eficacitatea Foresto® începe foarte repede, astfel încât aceste măsuri nu sunt necesare. După plasarea zgărzii Foresto® în jurul gâtului animalului tău, câinele beneficiază de protecție imediată împotriva puricilor și protecție repelentă împotriva căpușelor în 48 de ore.
Foresto® poate fi utilizat simultan cu o zgardă obișnuită fără să o strice.
Una dintre componentele zgărzii Foresto® este acidul stearic, care se poate prezenta ca un strat alb pe suprafață. Este un lubrifiant pentru zgardă pentru a se detașa cu ușurință din matriță după injectarea preparatului cald. Acidul stearic este sigur și este de asemenea potrivit pentru utilizarea în unele produse alimentare (de exemplu, este folosit ca întăritor în patiserie).
Foresto® a fost testat cu reflectoare de siguranță special dezvoltate pentru zgărzile Bayer. Acestea au fost declarate sigure și nu interferează cu eficacitatea produsului, astfel încât pot fi folosite și se pot adăuga la zgarda Foresto®. În ceea ce privește alte elemente, cum ar fi plăcuțele de identificare, ele nu au fost studiate, astfel încât acestea nu sunt recomandate, mai ales dacă acoperă suprafața zgărzii. Este important ca orice element care se adaugă (inclusiv reflectoare) să fie restricționate la porțiunea de zgardă care nu se suprapune, astfel încât să nu blocheze mecanismul de siguranță. Este interzisă atașarea lesei, deoarece forța aplicată de câine ar putea deschide mecanismul de siguranță al zgărzii.
Bayer nu recomandă această abordare, nu a fost testată și ar putea afecta nivelul de protecție acordat animalului. Pentru cea mai bună protecție a câinelui, se recomandă folosirea Foresto® pe tot parcursul anului. Cu toate acestea, în cazul în care Foresto® trebuie scos temporar, puteți re-aplica zgarda fără probleme.